Marketing na društvenim mrežama

Next

Danas su trendovi na internetu takvi da komuniciranje brenda i proizvoda vizualima postaje sve atraktivnije i efikasnije. I zato slike postaju izuzetno bitne. U moru poruka i oglasa trebate se nekako istaknuti i izdići ispred konkurencije. Instagram je upravo tu savršen alat. Društvena mreža, koja iz dana u dan dobiva sve veći broj korisnika, primarno orijentirana na dijeljenje slika. I upravo zbog toga je savršen alat za podizanje svjesnosti o marki.

Instagram je idealan alat za Branding poduzeća, ili marke. Omogućava vrlo brzo dijeljenje sadržaja i postizanje njegove viralnosti.

UPRAVLJANJE / OGLAŠAVANJE

Nakon što dobijemo vizuale (slike) od Vas, mi ih uređujemo, prilagođavamo i objavljujemo. Paralelno sa time kreiramo i targetiramo prikazivanje svih vizuala određivanjem ključnih riječi (hashtag-ova) koji će se pridruživati svakoj pojedinoj slici. Zbog količine tih istih vizuala, i zagušenosti istima, kako bi poruku mogli prenijeti kvalitetnije i u potpunosti taj isti sadržaj potrebno je promovirati, odnosno oglašavati.

IZVJEŠTAVANJE

Nakon mjesec dana oglašavanja (30 dana), pripremamo Vam izvještaj u kojem dobijate uvid i prikaz ostvarenih rezultata Vaše kampanje. Svi prikazi, odnosno fotografije detaljno su objašnjenje, kako bi bez problema mogli shvatiti što ostvarene brojke, odnosno podaci znače. Na kraju svakog mjeseca, možete slobodno povećati ili smanjiti Vaš budžet za oglašavanje u sljedećem mjesecu oglašavanja.